Футзал е минифутбол на закрито, който след 2000-та година придобива популярност под новото си име. Той е с подобни правила на традиционния футбол, но отборите са с по петима играчи, единият от който е в ролята на вратар. На 18-ти и 19-ти април в Стара Загора се проведе Републикански шампионат по футзал, като в битката за шампионската титла се впуснаха девет отбора, два от които със засилено пловдивско присъствие. За финала се класираха отборите на пловдивските полиция и пожарна, като пожарникарите се оказаха по-добри футболисти. Огнеборците спечелиха първенството с 4:1 и получиха почти всички индивидуални награди.

„Срещите от първенството бяха оспорвани и много емоционални, но преди всичко показаха изключителна колегиалност и завидно спортменство! Щастливите шампиони позираха за снимка с купата, заедно с директора си- старши комисар Васил Димов, който присъства на финала и връчи индивидуалните награди на футболистите.
Нашата гордост са колегите от отбора на Пловдивската пожарна: Георги Рекин, Петър Петев, Стоян Здравков, Емил Аргиров, Никола Николов, Стефан Харлов, Петко Пинджев, Венцислав Изевков, Стефан Киков, Георги Лесев и Ивайло Димитров“, споделиха от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Пловдив след края на шампионата.