Ремонтните дейности на пътя Асеновград – Първомай вече текат с пълна сила. В момента се извършват дейности по подмяна на двата водопровода, захранващи селата Козаново, Избеглии и Конуш. След като тази работата приключи, в участъка ще се работи и по подновяване на настилките. 

След като дългоочакваният ремонт на пътя Асеновград-Първомай стартира, първо се започна с подготовката на трасето. Пътната отсечка вече не е подходяща за преминаване, тъй като старият асфалт е отстранен. Започна и работата по подмяната на водопровода на територията на село Козаново и днес там тази дейност бе в разгара си. Специално частта с ремонта, извършван от ВиК, вероятно ще отнеме повече от месец. Едва след като тази работа приключи, ще започне тази, свързана с подобряване на асфалтовата настилка.
Заради ремонтните дейности движението по пътя в рамките на селото трябва да е преустановено, макар че не липсват и преминаващи. От Община Асеновград уточняват, че до завършване на ремонтните дейности отсечката от с. Златовръх до с. Патриарх Евтимово ще бъде изцяло затворена поради заздравяване на основата и извършване на рециклиране на пътното платно. Апелира се шофьорите да използват обходни маршрути и да не затрудняват работата на строителите, междуселищните автобуси също от известно време използват обходни пътища. Припомняме, че подобна бе и ситуацията когато се работеше активно по обновяването на пътя за Кърджали.