Въпреки влошената метеорологична обстановка десетки се включиха в традиционния поход-поклонение до Мулдавския манастир „Св. Петка“ в памет на Васил Левски. Пред барелефа на Апостола на свободата поднесоха венци и цветя кметът на Асеновград доктор Христо Грудев, представители на местната власт, местното духовенство, институции в града, граждани и др.

„Днес склонихме глава и на колене в минута мълчание почетохме паметта на Апостола на българската свобода Васил Левски. Поклонихме се пред безсмъртните му дела, като извървяхме пътя до Мулдавски манастир „Света Петка“, където поднесохме венец пред барелефа на Дякона. Благодаря на всички, които в мразовития и снежен февруарски ден се включиха в традиционния поход-поклонение в памет на Левски!“, каза пред присъстващите кметът д-р Грудев.

Мероприятието започна с панихида, отслужена от архиерейския наместник ставрофорен свщеноиконом Йордан Георгиев. Пред барелефа внучката на Николай Хайтов Елица Гигова рецитира стихотворение за Апостола. Всички присъстващи почетоха паметта на Левски с минута мълчание, падайки на колене в снега.

И тази година поклонението се проведе малко преди датата на обесването на Дякона. На 19-ти февруари почит към Левски ще бъде отдадена и пред паметника в градинката срещу пожарната в Асеновград.