Днес, около 6 ч. сутринта, пламва пожар в котелно помещение в затвора в Пловдив. Веднага се подава сигнал на тел. 112. Котелното се намира в постройка в близост до основната сграда. По време на пожара в него не е имало хора, поради което пострадали няма. Има обаче значителни материални щети – изгаря част от покривната конструкция на помещението, около 450 кв.м. от нея.

В гасенето се включват 6 пожарни екипа, наложило се е и да бъде използвана автомеханична стълба. „Благодарение на бързите действия на огнеборците са спасени съседните сгради“, казват от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Пловдив. След пожара от полицията и пожарната са извършели оглед за установяване причините за избухването му. Уточнява се, че за котела е било използвано твърдо гориво, той е служил за подгряване на вода.

Малко по-късно от Районна прокурара-Пловдив съобщиха, че има образувано досъдебно производство за причиняване на пожар по непредпазливост в имот със значителна стойност. Под надзора на прокуратурата по делото се извършват активни процесуално-следствени действия за установяване на причината за пожара.

 

*Снимки – РД ПБЗН – Пловдив