Най-оригинално великденско яйце търсят в община Куклен. От градската управа предизвикват въображението и креативността на малките жители на общината, чиито творения ще бъдат включени в традиционната великденска изложба. Разбира се ще има и награди.

„Инициативата има за цел да поощри и утвърди интереса на децата и учениците към изобразителното и приложното изкуство и да съхрани християнските традиции. Да се стимулират тяхната творческа изява, любов към изкуството и православната вяра. Да се научат на милосърдие, да развият творчески умения при сътворяване на експонатите за изложбата, да съхранят българските традициите и ценностите“. Всичко това казват от Община Куклен по повод предстоящата великденска изложба и участието на най-малките жители на града и населените места в района в нея.
Няма ограничение по отношение на материалите, които ще използват децата. Те могат да направят апликации, рисунки, било то с бои, моливи или каквото друго решат да използват, за да се получи възможно най-пъстро и шарено яйце.
Творенията ще се приемат до 19.04., вторник, в сградата на Общината. „Необходимо е творбите да бъдат придружени от три имена и години на детето“, допълват от общинската администрация, като не забравят да споменат и че за всички участници в изложбата ще има награди.