В неделя, 2-ри октомври, у нас ще се проведат поредните парламентарни избори. По предварителни данни на ГРАО в пловдивска област право да гласуват имат общо 595 755 души.  Те са разпределени в 981 избирателни секции, като почти половината от тях се намират в Пловдив-град, а останалите са в населените места от областта.От Областна администрация посочват, че до момента за хората с трайни увреждания са сформирани общо 12 подвижни избирателни секции.

В сградата на администрацията през вчерашния ден, под засилена охрана, пристигнаха точно 597 600 хартиени бюлетини. За рамките на Пловдив те са над 307 хиляди, веднага бяха натоварени и отпътуваха за шестте района на града. Бюлетините за 17 МИР – Пловдив област са общо 290 000. Те бяха разтоварени в Областна администрация, а днес по график ще бъдат раздадени на общините. Транспортирането им ще бъде охранявано от служители на ОД на МВР-Пловдив.

Колкото до близо 1000 машини за електронния вот в областта – те ще бъдат доставени в петък, в складова база в Пловдив. Техният брой е 954. Както хартиените бюлетини, така и машините, ще бъдат разпределени по секционните комисии в събота, когато ще започне и подреждането на самите помещения от техните членове.