Вчера, в късния следобед, в Пловдив се разрази буря с дъжд и вятър. От Пожарна безопасност и защита на населението в областния град информираха днес, че за последното денонощие е отреагирано на 32 сигнала за произшествия, но няма такива  следствие на стихията. От информацията става ясно, че екипи от различни районни служби са ликвидирали  общо 18 пожара, като само 6 от тях са с преки материални щети. Три от произшествията са в жилищни сгради, две – в транспортни средства, а едно – в извън урбанизирана територия.
„Огнеборците са реагирали и на 12 сигнала за горящи сухи треви, паднала листна маса, запалени отпадъци и комини. Не са постъпвали сигнали за наводнени мазета или паднали дървета“, казват от пловдивската пожарна.

В резултат на разразилата се буря обаче в Стария град са паднали части от сграфитото на Димитър Киров на сградата на АМТИИ. Общината е разпоредила спешна комисия, която в понеделник да направи оглед и специалистите да започнат възстановяването колкото е възможно по-бързо.