Проливните дъждове в планинските райони вероятно са причината през изминалото денонощие на места да се стигне до затваряне на пътища или ограничаване на движението. По пътя Смолян – Девин, в участъка между с. Широка лъка и с. Стойките, пътят бе подкопан от придошлата река и съответно бе опасен за преминаване. Ето защо тук движението на МПС бе ограничено и бе въведен обходен маршрут: Смолян – Асеновград – Кричим – Девин и обратно.

В участък от пътя Стойките-Пампорово се наложи движението да се извършва двупосочно в една лента поради пропадане на част от пътното платно. Участъкът бе сигнализиран с пътни знаци.

В района на с. Настан пък имаше пропадане на подпорна стена. В резултат движението по път Девин -Доспат в района на селото се извършваше двупосочно в една лента.

И по пътя Смолян – Чепеларе, при  80 км., се стигна до подобно ограничение. Тук причината бе паднали големи дървета на пътното платно. До отстраняването им шофьорите трябваше да преминават със съобразена скорост и повишено внимание.

*Снимката е илюстративна