Site icon Телевизия ТВ САТ КОМ

“Разкажи ми…” – концерт на пет танцови състава от Пловдив

Танцови състави от Пловдив се обединиха с голям концерт, за да покажат красотата на българския фолклор. Концертът “Разкажи ми…” се проведе по инициатива на сдружение “Клуб за танцово изкуство Везеница”, чийто създател е асеновградчанинът Боян Алексиев.

През последните десет години “Клуб за танцово изкуство Везеница”, освен клубовете за танци, развиват и своята доброволческа дейност, като организират благотворителни концерти. “Този път се спряхме на бъдещето – децата, които ще продължат разпространението и популяризирането на българския танцов фолклор. Щастливи сме, че колегите откликнаха на поканата и смятаме, че ще се получи един страхотен концерт. Това е само първата стъпка към нашата цел, а именно – да създадем един детски фолклорен фестивал на високо ниво”, споделиха с нас организаторите, още преди провеждането на концерта. А той се състоя към края на месец юни в Дом на културата “Борис Христов”. Входът бе с покани, които бяха безплатни и всеки имаше възможност предварително да се сдобие с тях, чрез участниците в концерта. На сцената се изявиха пет танцови състава:
Детска танцова школа “Тракия”, към фолклорен ансамбъл “Тракия”, Представителен фолклорен ансамбъл “Дилянка”, Представителен фолклорен ансамбъл “Елика”, Детско – юношески танцов състав “Луди млади” при НЧ “Проф. Кирил Дженев-2018” и представителен ансамбъл “Марица” към СУ “Св. св. Кирил и Методий” гр. Пловдив.

Разходите за провеждането на концерта бяха поети изцяло от организаторите, като част от честванията им по повод 10 годишнината от създаването на сдружението.

Целия концерт очаквайте скоро по телевизия ТВ САТ КОМ!

Exit mobile version