Движението по Околовръстния път на Пловдив, в посока Асеновград, ще бъде реорганизирано. Причината е работата по реконструкцията на натовареното трасе.
Участъкът от Околовръстното, който ще бъде цялостно ремонтиран, е близо 14 километра в посока към Асеновград, стигайки до новото кръгово кръстовище.

„Поради обстоятелството, че този път е изключително натоварен, трябва да се създаде такава временна организация на движението, която минимално да ограничава и затруднява преминаващите МПС” , съобщават от Областната администрация.

Областният управител Дани Каназирева обясни, че към момента е извършено геодезично заснемане на пътя, а самият проект по реконструкцията предвижда фрезуване на съществуващата асфалтова настилка, ремонт на съществуващите пътни съоръжения – пътни надлези и мостове, полагане на нови асфалтови пластове – основен и износващ, нови ограничителни системи за пътища и съоръжения, вертикална сигнализация – пътни знаци и хоризонтална маркировка. Трябва да се извърши и подобряване на отводняването на пътя във въпросния участък, като се почистят и ремонтират водостоците и крайпътните канавки. Очаква се да се подобрят и подходите към съществуващите крайпътни обекти.

Предстои среща за съгласуване на предложената временна организация на движението с областно пътно управление и Сектор Пътна полиция – Пловдив.
Самият ремонт на пътя може да започне след около месец при подобряване на метеорологичните условия, позволяващи извършване на предвидените в проекта дейности.

Междувременно се работи усилено по изграждането на локалните платна край пътя Асеновград – Пловдив – дейностите по тях стартираха през лятото на 2020 г. , като следва да приключат в рамките на една година.