5 победи от 5 мача е резултатът за ВК „Тополово“ от финалните срещи на Държавното първенство по волейбол за момичета до 14 г. След двубоите в спортната зала в Тополово, стана ясно, че за т.нар. „суперфинали“, по време на които се разпределят първите 6 места, се класират завършилите без загуба домакини и отборът на Левски, София.

В спортната зала в с. Тополово се проведоха част от финалните срещи на Държавното първенство по волейбол за момичета до 14 г. В рамките на 3 дни 6 отбора играха срещи помежду си, за да бъдат отличени най-добрите. Последният мач за домакините от ВК „Тополово“ бе срещу Левски, София и разбираемо бе доста оспорван, макар че момичетата от Тополово водеха в резултата по време на цялата среща.
Първият гейм бе за Тополово, след като той приключи при резултат 25:16 за домакините.

Мачът, а и целият турнир, се наблюдаваше от представители на волейболната федерация. В ролята на делегат тук бе Петър Ташев, който сподели, че според него трунирът е много добре организиран. Той уточни, че това е турнир от държавното първенство на Българска федерация по волейбол. Отборите се разпределят в 3 групи, една от които в случая игра в Тополово. Първите два отбора от всички групи образуват финалната шестица, която ще играе вече на „суперфиналите“ в Кюстендил и така ще бъдат определени и медалистите в тази възраст.

Атмосферата и настроението на публиката в залата през целия мач между Тополово и Левски бяха изключително приповдигнати. Особено, след като ВК „Тополово“ вече имаше 4 изиграни срещи зад гърба си и съответно 4 победи. Сега всички бяха в трепетно очакване да разберат дали техният отбор ще завърши финалите без загуба. И всъщност точно това се случи. Всички в залата, подкрепящи ВК „Тополово“ бяха меко казано щастливи, след като момичетата отбелязаха последната победна точка.

Само след няколко дни ще се проведат последните финални срещи от първенството, които ще определят най-добрите отбори при момичетата на възраст до 14 години. Дали ВК „Тополово“ ще е сред тях, тепърва ще разберем.