И тази година откриването на Велосезон 2022 в пловдивския район „Тракия“ бе мащабно събитие с много участници. Над 700 колоездачи се включиха във велообиколка, която тръгна от п и приключи в парк „Лаута“.  Старт на масовото шествие даде спортната легенда Йордан Йовчев, като неговото участие в мероприятието вече се превърна в традиция.

И този път имаше много награди, раздадени на участниците с помощта на томбола.  Те получиха общо 10 велосипеда, челници, тениски и други тематични подаръци. Победителите от традиционната велощафета се сдобиха с медали.

„Сезонът е открит, карайте безаварийно!“, сподели кметът на пловдивския район „Тракия“ Костадин Димитров. Тази година той пропусна официалното откриване на Велосезон 2022, но не защото не пожела да присъства, а заради карантина.
Той отправи своите благодарности към всички, помогнали за осъществяването на инициативата – спонсори, медии, Областната дирекция на МВР, Пето районно полицейско управление, Спешна помощ и разбира се на екипа на район „Тракия“, които направиха един чудесен празник за всички присъстващи.