Ако решите да посрещнете изгрева на първи юли по нестандартен начин, може да го направите в Брестовица. July morning на стадиона в селото ще бъде незабравимо преживяване, тъй като може да бъде съчетано с разходка в миналото, благодарение на ретро събора, представящ автобуси – за някои от детството, а за по-младите – невиждани досега. Това е вторият подобен събор, като първият бе проведен през 2019 г. Сега ще бъдат представени 10 ретро автобуса.

„Марката и моделите на автобусите ще оставим като изненада за Вас, но на ухо ще кажем (без да издавате тайната), че черешката на тортата ще бъде така дългоочакваният български автобус Чавдар М81“, казват организаторите. Началният час на събитието е 8 сутринта, като автобусите ще могат да бъдат разгледани поне до 13 ч. Ще има народни танци с танцов състав към читалище „Съзнание“, рецитал на Дидо от D2, ретро музика и какво ли още не.

В село Брестовица ще бъдат монтирани указателни табели към стадиона, за да може всеки, който желае да посети мястото, да се ориентира по-бързо. „На събора са поканени всички любители на ретро автобуси, малки и големи, сдружения, клубове, медии и хора, които искат да се забавляват. Ако имате собствен автобус и искате да ни го покажете сте добре дошли.“, допълват организаторите.