В рамките на вчерашния ден пловдивската полиция проведе специализирана операция за контрол над водачи на МПС. Специално внимание по време на акцията бе обърнато на шофьори, които си позволяват да управляват своите автомобили, използвайки телефони. В хода на проверките са констатирани 51 водачи с подобно нарушение.”Писането на текстови съобщения и говоренето по мобилен телен в динамичното ежедневие е станало навик за шофьорите- това показват резултатите от проверката, а само секунди разсеяност са достатъчни, за да причинят пътен инцидент, който може да доведе до нараняване или смърт“ коментира началникът на отдел „Охранителна полиция“ – комисар Виктор Празов.
Над 1000 проверки са извършили униформените служители. Констатирани са близо 850 броя нарушения, а в полицейския арест са задържани и двама водачи, шофирали дрогирани.
Проверяващите са уловили шофьори, неизползващи задължителния обезопасителен колан, проверени пътници и водачи са били с нередовни документи, установени са нарушения, свързани с техническа неизправност по автомобилите. Има и 86съставени глоби с фиш за неспазване на пътни знаци и извършване на неправилни маневри, фишовете за неправилно спиране и престой пък пък са 53. Над 50 са и фишовете, съставени за неизползване на светлини. Не липсват и шофьори, управляващи автомобила с много над разрешената скорост. По този повод и във връзка с усложнената пътна обстановка покрай валежите от МВР апелират за внимателно шофиране и със съобразена с пътните условия скорост.