Шофьор оспорва причините за катастрофа на пътя Асеновград-Смолян. Мъжът се блъска в камион и по чудо остава невредим. По неговите думи на пътното платно е имало голямо мазно петно, което не се взима под внимание от полицейските служители, пристигнали на място.

Денят е петък, 15 октомври, около 14 ч. Кирил Милкотев пътува от Смолян за София. Времето е дъждовно, пътната настилка е мокра, но шофьорът е спокоен, тъй като скоро е поставил нови гуми на автомобила си и той според него е стабилен на пътя. Така до Нареченски бани няма никакъв проблем, но няколко завоя преди Югово, колата изведнъж поднася и се врязва в движещ се насреща камион. Кирил е благодарен, че се оттървава леко от катастрофата. Водачът на камиона също е добре. Щом полицейските служители пристигат на мястото на ПТП-то, Кирил бърза да спомене петното, вероятно от нефтен продукт (може би нафта или машинно масло). По разказа на шофора обаче полицаите не обръщат внимание на думите му и не отбелязват в протокола какво е състоянието на настилката, като отбелязват, че причината за инцидента е несъобразена скорост.

Нашият събеседник е озадачен от последвалите действия – пътното платно се измива от служители на пожарната само в участъка на катастрофата, но не и преди нея – точно там, където е възможно да се крие причината за инцидента. Ето защо Кирил сам моли пожарникарите да измият и това място, при което те споделят, че не са били уведомени за въпросното петно на пътя и щом го виждат, веднага го премахват.

За съжаление и друг път Кирил е виждал такива петна на пътното платно и дори е имал леки произшествия – тогава също този факт не се отбелязва в протокола, споделя мъжът.

Изпратили сме запитване до МВР-Пловдив с искане на подробности за петъчния инцидент. Междувременно Кирил оспорва акта и дори подава жалба.

Повече по темата – гледайте тази вечер в новинарската ни емисия от 19:30 и 22:00 ч.