Стотици дръвчета и храсти засадиха днес край Куклен. Място, което бе нерегламентирано сметище, скоро ще се превърне в зелено кътче. Първите стъпки това да се случи направиха през днешния ден множеството доброволци – от малчугани в детската градина, ученици и спортисти, до техните преподаватели и работещи в общинската администрация служители.

Истинска работа кипеше днес на изхода на Куклен, в посока с. Руен. Кукленци демонстрираха как при добра организация, хубава идея и желание тя да се реализира, едно неугледно място може да се превърне в райска градина. Вече Ви информирахме за инициативата на Община Куклен на мястото на нерегламентирано сметище да се появи Медоносна гора и зелен кът. Кметът на Куклен Мария Белчева се включи активно в залесителната кампания. Тя определено разбира от градинарство и това проличава и от облика на град Куклен. Белчева сподели, че тук ще бъдат засадени различни видове дървета и храсти, след което ще бъдат насипани и тревни миксове, специално с медоносни цветя.

Световната и европейска шампионка по кану-каяк Станилия Стаменова, която на този етап е експерт „Спорт и младежки дейности“ към Община Куклен, също подкрепи инициативата. Тя работи наравно с всички ентусиасти.

Десетките млади хора, включили се в кампанията в Куклен, работиха изключително усърдно. Дори може да се каже, че най-малките бяха най-развълнувани и старателни в това, което правеха. Личеше си, че име е приятно да участват в мащабното събитие, целящо това място да се превърне в нещо, което самите те биха посещавали с удоволствие и в бъдеще.