Най-сетне сагата с дългоочаквания ремонт на пътя Асеновград-Първомай изглежда да е към своя край. След множество леки пътнотранспортни произшествия и няколко по-тежки катастрофи, на натовареното трасе стартират ремонтни дейности. Днес започна работата в отсечката между селата Патриарх Евтимово и Дълбок Извор.

От Агенция „Пътна инфраструктура“ информират, че текущият ремонт ще обхване близо 28 км. от споменатия път в участъка от Асеновград до с. Дълбок Извор. Отсечката преминава през селата Козаново, Патриарх Евтимово и Дълбок извор. „Третокласното трасе е основна пътна връзка на населените места в общините Асеновград и Първомай“, припомнят от АПИ. Състоянието на пътя не е никак добро, но до момента основен ремонт в такъв мащаб тук не бе започвал, извършваха се единствено закърпвания на дупки или асфалтиране на по-малки участъци от него. Припомняме, че жители на селата по протежението на този път няколко пъти излизаха на протест с искания той да се ремонтира цялостно.
Сега предстои подмяна на пътната конструкция чрез премахване на старата настилка, полагане на нови асфалтобетонови пластове, подмяна на бордюри в населените места, профилиране на банкети. Отсечката ще е с нова маркировка, пътни знаци и ограничителни системи. През днешния ден най-вече се извършваха дейности по разчистване на сервитута на пътя. Същинската работа трябва да стартира утре. За изпълнение на ремонта ще бъде спряно движението на всички моторни превозни средства по трасето. Ще се използва обходен маршрут: Асеновград – Тополово – Поройна.
Строителните работи са в размер на 31 млн. лв. и са осигурени от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“. Ремонтът трябва да приключи до края на септември тази година.