Site icon Телевизия ТВ САТ КОМ

Стартира кампания за закупуване на мобилен пункт за кръводаряване

Сдружение „Аз Вярвам и Помагам“ стартира национална кауза „ДА КУПИМ И ДАРИМ МОБИЛНИ ПУНКТОВЕ ЗА КРЪВОДАРЯВАНЕ В БЪЛГАРИЯ“. По този повод в „Районен център по трансфузионна хематология“ – Пловдив се състоя пресконференция на която Владислав Николов – основател на благотворителна кампания „Аз Вярвам и Помагам“ обяви началото на национална кампания с кауза „ДА КУПИМ И ДАРИМ МОБИЛНИ ПУНКТОВЕ ЗА КРЪВОДАРЯВАНЕ В БЪЛГАРИЯ“ в присъствието на д-р Янко Янков – директор РЦТХ – Пловдив и г-н Мустафа Кадир – представител на компания производител на специализираните автомобили. След постигнати успехи от предишни кампании и дарени над 22 специализирани апаратури включително и детска неонатална линейка, усилията на Благотворителната кампания „Аз Вярвам и Помагам“ се насочват в друга посока, разказа Владислав Николов създател на инициативата. През месец Септември 2023 година сдружението дари на РЦТХ –Варна първият в България специално произведен по поръчка мобилен пункт за кръводаряване, който бе закупен със средства събрани чрез кампаниите на сдружението и дарения. Сега се поставя началото на кампания за втори мобилен кръводарителски пункт, който ще бъде дарен на пловдивския център. Набирането на средства за закупуването на медицинското оборудване става по няколко начина, като основен е чрез продукти с кауза „Аз Вярвам и Помагам“. „Към момента тази инициатива е подкрепяна от няколко компании, благодарение на които (има над 15 броя продукти и артикули с кауза) в интернет и в търговската мрежа в цялата страна могат да бъдат закупени вода, хляб, пица, солети, юфка, кускус, чаши и много други продукти с кауза. След продажбата на всяка една бройка от тях се отделя определен процент като дарение. В резултат на тази инициатива, сдружението набира средства за закупуването на скъпоструващата медицинска апаратура, техника, оборудване и специализирани превозни средства. Благотворителна кампания „Аз Вярвам и Помагам“ има за основна цел да се свърже с компании, фирми, производители, дистрибутори и други в цяла България, с които официално да сключат договори за партньорство с кауза и по този начин всеки, който подкрепя кампанията и нейните каузи да участва ежедневно като си купува от продукти с кауза. По този начин всеки път, когато някой си купи „хляб с кауза“ или някой друг продукт в град Пловдив, град Хасково, град Благоевград, град Видин, град Бургас ще знае, че с част от сумата, той допринася за закупуването на изключително модерни и функционално изработени мобилни пунктове за кръводаряване „Аз Вярвам и Помагам“ в помощ на милиони хора в България“, обясни основателят на сдружението Владислав Николов. След края на презентацията бе показан и самият мобилен пункт, който към момента е на стойност между 150 – 170 хил. лева. Разполага с два климатика, отоплителна система, мивка, два подвижни стола за кръводарители, шкафчета за санитарни материали, настилка от епоксидна смола и може да превозва по-голям екип от хора.

„Този мобилен кръводарителски център ще е в огромна полза за жителите на областта и не само за нея. Центърът снабдява с кръвни продукти областите Пловдив, Пазарджик, Смолян, Хасково, Кърджали и ако се налага изпраща и на други центрове.   Изнесените мобилни пунктове за кръводаряване спомагат още повече за набирането доброволни кръводарители, и намаляват нуждата от роднинското кръводаряване“, коментира д-р Янко Янков – директор на РЦТХ – Пловдив.

Желаещите да подкрепят кампанията освен чрез закупуване на продукти с кауза, могат да го направят и чрез дарения на официална банкова сметка на сдружението:

БАНКА: ЮРОБАНК БЪЛГАРИЯ АД

IBAN: BG57BPBI79451069521301

BIC: BPBIBGSF

ТИТУЛЯР: СДРУЖЕНИЕ АЗ ВЯРВАМ И ПОМАГАМ

ОСНОВАНИЕ: ДАРЕНИЕ

Всеки от нас има нужда от кръв и е време да се погрижим за нея!

Exit mobile version