Шестте Държавни горски предприятия и тази година осигуряват коледни елхи за традиционната благотворителна инициатива на Министерството на земеделието, храните и горите. За кампанията „Купи елхичка, помогни“ ще има 2000 коледни дръвчета, а аграрният министър проф. д-р Христо Бозуков заяви, че горските стопанства имат готовност да предоставят и допълнително елхи.

„Част от средствата ще бъдат дарени на семействата на загиналите двама наши колеги, лесничеи, при гасенето на горския пожар край с. Петрово, общ. Сандански в началото на август тази година“, каза министър Бозуков. Той добави, че , е

Между 5 и 50 лева струват дръвчетата. Цената е различна спрямо височината и вида на елхата. В 24 пункта на територията на страната могат да бъдат открити благотворителните коледни елхи, като  от всяка продажба ще бъдат дарени за 5 лева за инициативата. Едно от местата за продажба е пред сградата на Държавно горско стопанство-Пловдивгр, на бул. „Шести септември“  №  93.

По принцип дръвчетата могат да бъдат засадени, но на някои от местата за продажба се предлагат и отсечени дръвчета, добити в специално създадени плантации за коледни елхи или при почистване на съществуващи просеки под електропроводи.

Областна дирекция на МВР – Пловдив се включи в кампанията. Закупени са живи елхички, които ще бъдат засадени в двора на сектор „Специализирани полицейски сили“ и пред входа на Второ Районно управление.

„В подобни благородни каузи пловдивските служители на реда са участвали не веднъж, доказвайки, че под униформите си носят големи сърца.  В навечерието на коледните и новогодишни празници ръководството на ОДМВР – Пловдив разчита, че добрият пример ще намери своите последователи“, казват от МВР-Пловдив.

снимка: МЗХГ