Ремонтът на 32-километровата отсечка от пътя за Кърджали стартира през февруари по програмата за текущ ремонт и поддържане на Агенция „Пътна инфраструктура“ . Към момента е завършен монтажът на бетоновите бордюри в селата Тополово, Долнослав и Червен и се работи по почистване на крайпътната растителност в обхвата на пътя, както и по изпълнението на подокопен дренаж, казват от пътната агенция. Оттам посочват, че по искане на Община Асеновград и „В и К“-Пловдив преди изпълнението на асфалтовите работи ще бъде подменен водопроводът в селата Тополово, Долнослав и Червен, който е под платното за движение. Уточнява се, че водопроводната мрежа в населените места е изградена през 60-те години на миналия век и често аварира. Това, че ремонтните дейности от страна на ВиК стартират, каза началникът на клона на дружеството в Асеновград Димитър Кавалджиев.
Все още обаче не е ясно точно колко време ще отнеме работата на ВиК по трасето, тъй като водопроводната мрежа, която ще бъде подменена, е доста.
След завършване на тези дейности, ще започне работата по полагането на новия асфалт на пътя. Срокът за изпълнение на ремонта е 30 ноември.