И в Куклен търсят най-доброто домашно вино от реколта 2023-та. До 26-ти януари майсторите на вино на територията на общината ще могат да заявят своето желание за участие, като разбира се предоставят проби от своите вина, собствено производство.

Трифон Зарезан е един от обичаните празници у нас. Той се отбелязва подобаващо всяка година в Куклен, където има не малко майстори-винари и любители на хубавото вино. Паралелно с традиционното зарязване на лозите на 1-ви февруари, по повод празника, винаги се награждават отличените в конкурса за най-добро домашно вино. От Община Куклен вече обявиха условията за участие, които не се различават от традиционните за този конкурс. Участниците могат да представят проби на своите бели и червени вина, а също така и розе, ако произвеждат такова. Важно условие е вината да са от миналогодишната реколта, да са бистри и предоставени в стъклени винени бутилки.
„Производителите могат да участват само със собствено производство и задължително трябва да посочат вида вино, сорта или сортовете, от които е произведено виното, името на производителя и телефон за контакт“, уточняват организаторите от Общината. Желание за участие в конкурса може да бъде заявено до 26-ти януари, петък, в сградата на общинската администрация в Куклен, в рамките на работното време. Навръх празника Трифон Зарезан ще станат ясни победителите в надпреварата „Най-добро домашно вино“.