Тежка кататсрофа стана вчера на пътя Пловдив-Карлово. Заради произшествието движението по трасето дълго време бе затруднено. Сигналът за катастрофата бе получен на телефон 112 около 18:30 ч. Първоначално от пресцентъра на МВР бе съобщено за една жертва и тежко ранени. При инцидентът, станал в близост до село Баня, са участвали три автомобила, единият от които се врязал в дърво – в него пътували четирима души. На място се констатира смъртта на жена на 55 години. По-късно обаче от МВР уточниха, че двама ранени – жена на 32 г. и мъж на 34 г., пътували в същия автомобил, са починали в линейката на път за болницата, както и че водачът на единия от другите два автомобила, участници в произшествието, също е загинал.

Местопроизшествието бе запазено дълго време, като се извършваше оглед на място от компетентните органи. Преминаващите автовобили се пренасочваха по обходни маршрути.

Припомняме, че това не е единствената тежка катастрофа на пътя Пловдив-Карлово за последните години. За съжаление по това трасе инцидентите не са никак малко. Както на повечето места, където често се случват подобни инциденти, и тук обикновено причината е движение с несъобразена скорост при поне един от участниците в произшествието.