Тежка катастрофа стана тази сутрин на пътя Асеновград – Кърджали, до разклона за манастир „Св. Петка“ и каменната кариера. По първоначални данни причината за произшествието е отнемане не предимство от шофьор на камион, който блъска лек автомобил на главния път. В резултат тежко пострада водачът на леката кола. 

Затруднено бе движението на пътя Асеновград-Кърджали до обяд днес. Причината – катастрофа с тежко пострадал, която стана около 9 ч. сутринта. По информация на МВР-Пловдив камион, излизащ от пътя, водещ към близката кариера, отнема предимството и се сблъсква с лек автомобил, движещ се по главния път. На място веднага пристигат екипи на спешна помощ, полиция и пожарна. Шофьорът на тежкотоварния автомобил е 65-годишен, след произшествието е тестван за алкохол, като резултатът е отрицателен. 63-годишният водач на колата пък е откаран в пловдивска болница, тъй като има сериозни наранявания. Според други шофьори на камиони обаче, които срещнахме на мястото на инцидента, вината за ПТП-то не е само на техния колега. По техните думи водачите на леки автомобили карат доста бързо по новия главен път, със скорост над допустимата и този случай е подобен.

Местопроизшествието бе запазено в продължение на няколко часа, на мястото се извършваше оглед. До приключването на работата движението се осъществяваше само в едната лента и се регулираше от служители на реда. За пътуващите към Кърджали бе препоръчано да използват обходен маршрут през с. Поповица. Някои обаче решиха да останат на пътя и да изчакат нормализирането на движението, след като пострадалите автомобили бъдат изтеглени. Това се случи малко преди обяд, полицейските служители също се оттеглиха и образувалото се задръстване приключи.
След катастрофата обаче на пътя остана огромно петно от разлято гориво, което според шофьорите не е третирано както следва и е допълнителна предпоставка за ПТП.