Три дни Куклен празнува! Още в петък започна празничната програма на фестивала, който се организира за поредна година в съседната на Асеновград община. Кукленци определено знаят как да празнуват – украсата, цветята и зеленината в парка и самите интересни мероприятия от програмата допринасят за атмосферата в централната част на град Куклен. Тук е позиционирана сцената, на която в първия ден от „Куклен фест“ се изявиха Танцов състав „Кукленче“, Фолклорна певческа група „Кукленки“ и Гергана Дичева, към края на вечерта пя Нелина, разбира се, отново имаше и Голяма кукленска хоротека на открито. Алеята на занаятите и апетитната храна допълват празника.

Особено атрактивна е изложбата на Сдружение „ПАМЕТ И БЪДЕЩЕ“. Тя бе открита вчера в 15 ч. Днес от същия час в центъра на Куклен могат да бъдат разгледани старинни оръжия, но по-важното е, че може да получите и ценна информация за родната ни история, ако се спрете да поговорите с членовете на сдружението, които са изключително раздаващи се в това отношение и показаха, че им е приятно, когато някой се интересува от славното ни минало.

Снощи за доброто настроение на присъстващите на фестивала се погрижи легендата на българския фолклор Райко Кирилов, а също така „Големите гайди“ и орк. „Млади тракийци“. Днес програмата е още по-богата, като започва малко преди 19 ч. Тържествената заря и празничния хоровод са предвидени за след 21 ч.