В средата на месец октомври в клиниката по акушерство и гинекология към УМБАЛ „Свети Георги“ – Пловдив се ражда момченце – малкият Васко. Той се появява на бял свят преждевременно, в 25-та гестационна седмица от бременността, и тежи едва 570 гр. Детето е под денонощно наблюдение в продължение на цели три месеца в Неонатологията на лечебното заведение под ръководството на проф. д-р Мая Кръстева-Вилмош. Новороденото няма големи шансове за живот, но ето че благодарение на професионализма и усилията на лекарския екип, Васко бе изписан през вчерашния ден.

Разбира се всички, полагали грижи за този мъник, са удовлетворени от положителната развръзка, но и споделят, че трудно са се разделили с него, тъй който бебчето е докоснало сърцето на целия медицински персонал.

И така днес от УМБАЛ „Свети Георги“ могат да се похвалят с едно сътворено от тях истинско чудо – изписването на бебе, родено малко повече от половин килограм. Васко напусна болницата се след тримесечни положени грижи за него. Пожелаваме му да расте жив и здрав и да има едно безгрижно детство.