Бившият директор на израелските специални части майор Ави Нардия посети Пловдив, където изнесе семинар по самозащита. Мероприятието се проведе в залата по борба на клуб „Атлетик“. Ави Нардия е създател и старши инструктор по най-завършената система по самозащита КАПАП Крав Мага.
В началото на заниманието общинският съветник Ясен Михайлов връчи на майор Ави Нардия почетен плакет от името на кмета на район „Западен“ Димитър Колев. В продължение на няколко часа инструкторът показа на всички участници най-важните принципи на самоотбраната и им даде ценни съвети как да реагират в случай на нападение.
Майор Ави Нардия е специалист по бойни изкуства, основател на стила КАПАП Крав Мага. Той е носител на черни колани в традиционни стилове като жиу-житсу, кендо, джудо и карате. Ави Нардия е един от водещите инструктори на израелските специални части и полиция в областта на антитероризма. През дългогодишния си стаж е обучавал антитерористични отряди по целия свят. За 45-годишния си опит майор Нардия притежава седми дан по жиу-житсу, шести дан по кендо и черен колан по бразилско жиу-жицу. Автор е на редица книги и статии, посветени на борбата с тероризма.