пари

Отдел „Икономическа полиция” в Областна дирекция на МВР – Пловдив установи неправомерно разходване на средства във втора община от областта. Преди време такова нарушение бе установено в Община Съединение, сега – в Община Стамболийски. Настоящата проверка е предприета по сигнал за съмнение за злоупотреби със средства на Община Стамболийски, предназначени за закупуване на гориво на предоставен за безвъзмездно ползване лек автомобил на районното управление на МВР в града. Това информират от МВР-Пловдив, като уточняват, че „анализът на данните по категоричен начин сочи, че няма допуснати нередности от страна на полицейските служители, ползвали в изпълнение на задачите си въпросния автомобил. Те са го зареждали с гориво, заплащайки със собствени средства, които след това им се възстановявали от общинската каса срещу представяне на съответните документи – фактури и касови бележки“.
Посочва се, че в хода на работата са събрани доказателства, че вече шеста година отпускани на Община Стамболийски целеви средства от държавния бюджет по функция „Отбрана и сигурност” за подпомагане дейността на Териториална полиция и Детска педагогическа стая, не са изразходвани по предназначение. Оказало се, че почти половината от полагаемите близо 30 хил. лв. се намират в сметката на Общината, а останалите са били усвоени за покриване на разходи от друго естество.
От МВР припомнят, че подобна безстопанственост бе констатирана от служители на отдел „Икономическа полиция” при ОДМВР – Пловдив и в Община Съединение.