Утре, 3-ти ноември, в 19:30 ч. ще започне футболното дерби между пловдивските клубове Ботев и Локомотив. За да се избегнат сблъсъци между агитките на двата тима, в областния град се предприемат съответните мерки. „Осигурено е засилено присъствие на патрулиращи екипи в зоната на спортното съоръжение и на територията на града, които да реагират незабавно на всеки сигнал за противообществени прояви и нарушения“, казват от полицията. Допълва се, че на изградените контролно-пропускателни пунктове в района на стадион „Христо Ботев“ ще бъдат извършвани щателни проверки на всички посетители, а за да се избегне струпване на желаещи да гледат мача, входовете на спортното съоръжение ще бъдат отворени от 17.30 ч. Няма да се допускат лица без документ за самоличност; под въздействието на алкохол или наркотици; с наложени забрани за посещение на спортни мероприятия, както и малолетни без пълнолетен придружител. При установяване на забранени предмети и вещи, притежателите им ще бъдат отвеждани и задържани в полицейския арест.
Ръководствата на двата клуба сключиха споразумение на дербито да няма привърженици на гостуващия отбор, т.е. на Локомотив. За сметка на това феновете на черно-белите вече се организират да наблюдават мача на видеостени в заведения на центъра на Пловдив.
Със заповед на кмета на Общината от 17 ч. ще бъде спряно изцяло или поетапно движението на автомобили и автобуси от градския транспорт в участъци от бул. „Източен“, улиците „Богомил“ и „Варшава“ и други по маршрута до стадиона.