На 30-ти март на тел. 112 е подаден сигнал за поставено взривно устройство в Професионална гимназия  по транспорт и строителни технологии /ПГТСТ/ „Гоце Делчев“, гр. Пловдив. Малко по-късно се установява, че сигналът е фалшив и бомба няма, а Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем и задържа 23-годишен мъж за подаването на тревожната информация, довела до евакуиране на учениците, учителите и персоналът в училището. Става ясно, че обвиняемият е позвълнил от улична телефонна кабина. Той е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Действията по разследването продължават, казват от прокуратурата.
Междувременно е образувано досъдебно производство по чл. 326 от Наказателния кодекс – за бомбени заплахи, отправени към училища в Пловдив и в други градове на страната. Оказва се, че две момчета на 15 г., ученици в 9 клас в училище в Пловдив,
на 27-ми март и на 31-ви март са изпратили писма по електронната поща до
официалните мейли на ГДБОП, до информационен сайт и до телевизия. „В тези съобщения те написали, че в различни училища в гр. Пловдив и в други градове на страната предстои да бъдат поставени взривни устройства.  Писмата са изпратени от електронна поща, регистрирана при доставчик на електронни съобщителни услуги  извън територията на България. Към момента се извършват активни действия по разследването под надзора на Районна прокуратура-Пловдив“, коментират от прокуратурата с уточнението, че не е установена връзка между двата случая.