Криминалисти от Пловдив задържаха наркодилър, продал синтетичен канабиноид на тиийнейджър. Служителите на реда предприели проверка, заради подаден сигнал за младеж, почувствал се зле след употреба на наркотичното вещество.

Преди няколко дни на тел. 112 се подава сигнал за непълнолетно момче, на което трябва да се окаже спешна медицинска помощ след употреба на наркотик. Тийнейджърът е освободен за домашно лечение, но при обиск от пловдивски полицаи от него са иззети две пакетчета синтетичен канабиноид. Това е наркотично вещество, набиращо популярност, особено сред младежите, което обаче е доста опасно за здравето.

Заради сигнала се организират оперативни и издирвателни действия и е арестуван пловдивчанин, продал дрогата на момчето. С постановление на наблюдаващ досъдебното производство окръжен прокурор, мъжът е задържан за срок до 72 часа. Междувременно, в момент на сделка отново със синтеничен канабиноид, е арестуван още един жител на областния град. Иззетото от него количество е над 8 грама. По този случай е образувано бързо производство.
При аналогични действия са задържани и трима притежатели на наркотици, допълват от МВР. В полицията в Асеновград попада местен жител, засечен да носи около 22 грама марихуана. В РУ-Труд пък е отведен мъж, от когото е иззет амфетамин, а в Четвърто РУ в Пловдив се озовава младеж, направил опит да се освободи от растителна смес със съдържание на психотропно вещество. Срещу тримата се водят полицейски производства.