Отбори от пожарните служби в пловдивски регион се надпреварваха за титлата на областния първенец на тазгодишното състезание по пожароприложен спорт, което се проведе на лекоатлетическия стадион в Пловдив. Целта на състезанието е след него да се направи селекция и да се сформира отбор, който да представи пловдивската дирекция на републиканските състезания.
А на самото състезание имаше 4 дисциплини, като първата от тях – “Изкачване с щурмова стълба” бе определена като една от най-трудните от Инспектор Дешев от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” Пловдив.

Активно участие в състезанието взе отборът на асеновградската противопожарна служба, който бе от 8 състезателя, участващи във всички дисциплини.
Момчетата от Асеновград, както и всички състезатели, се хвърлиха с много хъс и желание да покажат своите умения, свързани с действия, изпълнявани в ежедневната им работа в пожарната. „Пожарна щафета с препятствия“ бе една от най-зрелищните дисциплини, която включваше и гасене на тава, избухнала в пламъци.


Състезанието продължи със “100-метрова пътека с препятствия” и “Бойно разгръщане от мотопомпа”, а повече за класирането на отбора от асеновградската противопожарна служба очаквайте през утрешния ден по ТВ САТ КОМ.