Червеният кръст е международно хуманитарно движение, създадено за защита на човешкия живот и здраве, за осигуряване на уважение към човешкото достойнство и за предотвратяване и облекчаване на страданията на хората, без разлика на националност, раса, пол, религия, класа или политически възгледи.

Днешният Международен ден на Червения кръст в Асеновград бе отбелязан с Ден на отворени врати. По случай празника бе прочетен поздравителен адрес от д-р Петрония Карамитрева-председател на Областен съвет на БЧК-Пловдив.

Николина Димитрова-координатор на БМЧК, сподели пред ТВ САТ КОМ, че благодарение на организацията е научила повече за себе си и за хората и вярва, че всеки ден, заедно с другите доброволци, градят по-хубав свят.

На събитието бяха връчени две грамоти, в знак на благодарност за участия в мероприятия на БЧК, на Елена Граматикова и Костадин Анастасов.

Следващата инициатива, която БЧК-Асеновград смята да реализира, е информационна кампания за 1 юни-Ден на детето, насочена предимно към родителите, свързана със запознаване с опасностите, които крие играта на малките деца във водните басейни.