С 4 медала, един сребърен и три брознови се завърнаха от състезание в Панагюрище състезателите от Спортен клуб „Дема спорт” Асеновград. Държавното първенство по кикбокс се проведе в дните между 14 и 16 май.

Републиканското първенство по кикбокс в Панагюрище е първото за годината за асеновградския клуб състезание, на което се явиха над 20 клуба от цялата страна със над 600 състезатели. Състезанията, които се проведоха бяха във всички стилове, обясни треньорът на клуба, Динчо Чобанов. Клубът се яви на състезанията с напълно обновен отбор и нови треньори.

„Много сме доволни защото нашият нов отбор показа, че има добра приемственост и потвърдихме максимата на трите „М”, което означава: Методика, Материал и Много труд. Време е вече, според мен, аз да предам всичко на моите ученици –да имам нов, обновен състав, с нови треньори, с нови състезатели. Един от треньорите ще е Георги Понев, който завоюва 3 медала на това първенство и доказа, че е добър последовател на нашата традиция. Надявам се, че успехите ще продължат, защото има нови изисквания, с нови хора, така че нашето време на старите треньори отминава.”, каза за ТВ САТ КОМ Динчо Чобанов.

Въпреки, че предава щафетата на по-младите, Динчо Чобанов ще бъде плътно до отбора, ще помага, но както каза още той: „Едно от М-та е материалът. А „материалът” вече е налице, така че надявам се, Георги Понев ще бъде много добър последовател на тази традиция”.

А новият треньор – Георги Понев, вече е поел клуба в своите ръце. Той самият спечели три медала в трите стила, от които единият съвсем нов, на първенството в Панагюрище и същевременно поема тренировките на клуба.

„От тук нататък с бат Динчо ще водим тренировките. Той ни е основният треньор, наш баща, състезанието беше едно сплотяване на нашето семейство и оттук нататък се надяваме нашите състезатели – бъдещи, настоящи, да бъдат така уверени в себе си, да продължаваме напред. Ние имахме много кратко време да се подготвим – залата беше затворена заради пандемията. Да се надяваме сега да имаме повече време, ще се подготвим.”, коментира Георги Понев.

Георги Понев, треньор

4-ма бяха състезателите, които прецених, че са подготвени и че ще им е нужно това състезание, защото състезанието ни подготвя и физически, и писхически, и духовно, защото изисква постоянство, каза още 26-годишният треньор.

Тази година за пръв път на състезание от клуба участие взе и момиче, каза Динчо Чобанов. Тя се яви във възрастова група „жени”, представи се много добре и завоюва сребърен медал. На финала се би с една от шампионките в съответния стил, но все пак опитът надделя от страна на съперничката ѝ.

Клубът се готви за състезание през октомври в Бургас, а преди това и лагер в морския град, като се надява да подготви за там нови шампиони.