Със злато се отличиха децата от тима на спортен клуб „Тритон екстрийм” в първата си щафета по бягане на 800 метра, която се проведе в Пловдив. Освен златните медали, асеновградчани си спечелиха и трето място в друга възрастова група.
  
Състезанието по бягане, което бе с национален характер, се проведе на стадион „Пловдив”. В него участие взеха десетки отбори от цяла България. По повод щафетата наш екип се срещна с момичетата и момчетата от спортен клуб „Тритон екстрийм“ и техния треньор Георги Аргиров. Пред камерата на ТВ САТ КОМ той сподели, че е много доволен от представянето на възпитаниците си. Аргиров разказа още, че успехите на децата са в резултат от продължителни и усилени тренировки.
   А тимовете в пловдивската щафета бяха разделени в различни възрастови групи. Отборите се състояха от по 4- ма състезатели, като всеки от тях трябваше да измине по 200 метра. Асеновградският портен клуб „Тритон екстрийм” взе участие с общо 4 отбора- 3, съставен от момичета и един- от момчета. В групата на 15- 16- годишните девойки Асеновград бе представен от Камелия Икономова, Андония Гъркова, Росица Попова и Рената Точева. Младите спортистки успяха да спечелят около 40 метра преднина още при втория пост, което им донесе и златото. Бронзови медалисти, пък, при 17- 19- годишните станаха състезателите отново на „Тритон екстрийм” Михаела Кунчева, Нанси Сюлейман, Боряна Пехливанова и Юлияна Чернева. По повод успехите си, момичетата споделиха пред нашата камера, че са много щастливи. Те разказаха, че конкуренцията не е била особено жестока, но все пак, предварителната подготовка и екипната работа в такова състезание са важни фактори за постигане на добри резултати.