Седем тъжни истории за любовта и мълчанието на Далечния изток представи първият прожектиран в Асеновград филм от комбинирания фестивал „Сатори филм фест и Северно сияние”. Стартовата за това издание на кино форума прожекция се радваше на голям интерес, от страна на асеновградчани и гости на града. А филмът, с който бе поставено началото на фестивала, носи заглавието „Перлите на Далечния изток”.
  
Близо 70 почитатели на азиатското кино посетиха първата прожекция от кино форума, който се организира за пореден път в Асеновград. Всички, които попитахме какво мислят за инициативата, бяха категорични в отговорите си, че нашият град определено има нужда от провеждането на повече такива мероприятия.
  
Филмът „Перлите на Далечния изток”, с който стартира фестивала, е виетнамско- канадски. Съставен е от истории или „глави“, които проследяват седемте възрасти на женската любов. А подробности и ключови моменти от лентата гледайте в рубриката „Киномаратон” утре вечер /14.10.14 г./, след новините.
   Вторият филм от кино форума „Сатори филм фест и Северно сияние“, който ще бъде прожектиран в Асеновград, се казва „Повечето хора живеят в Китай“. Заглавието е комедия, която разказва житейски ситуации, случващи се в норвежкото общество в 21- ви век.