Първото заявление, което общинските съветници на Асеновград ще разгледат и гласуват, е за подпомагане на 39-годишен мъж от село Боянци. Мъжът е безработен, с 50% трайно намалена работоспособност, с диагноза инсулинозависим захарен диабет, нуждае се от финансова помощ за закупуване на лекарства. От постъпилата документация става ясно, че мъжът е социално слаб. От Дирекция „Социално подпомагане“, получава 49,50 лв.

Следващото постъпило заявление е от 42- годишен асеновградчанин. То е за отпускане на еднократна социална помощ за лечение и лекарства. Мъжът е с диагноза „Доброкачествено новообразувание на други уточнени части на централната нервна система“, и е безработен.

Асеновградчанка на 35 години се нуждае от финансова подкрепа за детето й, което е с диагноза „неуточнени гърчове“. Представени са касови бележки за закупуване на лекарства в размер на 344 лв. Жената е безработна и до сега не е била подпомагана от Община Асеновград.

64-годишна жена пък очаква финансова подкрепа за извършена оперативни процедури на тазобедрена и колянна става. Асеновградчанката получава пенсия в размер на 300 лв., без помощ от Социално подпомагане. 60-годишна безработна е заявила пред общинска администрация нуждата от финансова подкрепа за закупуване на лекарства. Жената е с 95% трайно намалена трудоспособност без чужда помощ.

Последното заявление е от 66-годишна жена, с 100% трайно намалена трудоспособност. Жената се нуждае от средства за лечение на карценом, пенсията й е в размер на 345 лв., като до сега не е получавала финансова помощ по решение на Общинския съвет на Асеновград.

Ще бъдат ли одобрени всичките предложения и дали отпуснатите средства ще останат в рамките на поискания размер, ще стане ясно следващата сряда-16 юни, по време на 26-то Редовно заседание на Общинския съвет