Нека се прекратят протестите за две седмици. Ние до тогава ще спазим обещанията си, с такава молба се обърна вицепремиерът Валери Симеонов по време на срещата в широк формат в Асеновград, на която присъстваха тримата депутати от общината, представители на местната власт, на полицията и на протестиращите.
843 лица без адресна регистрация са открити в кв. „Лозница“. По думите на директора на Областната дирекция на МВР комисар Атанас Илков проверките продължават. До момента са описани 17 незаконни постройки.
На кмета Емил Караиванов бяха връчени исканията на протестиращите, формулирани в 9 точки, които по-рано днес получи и вицепремиерът Симеонов по време на срещата му в столицата с представители на протестиращите/виж снимка/ . В ромският квартал на Асеновград ще се създаде полицейски участък. Това е един от ангажиментите, които пое вицепремиерът. Сред другите са строго за спазване на забраната за къпане в язовир „40-те извора“, точно там ще има засилено полицейско присъствие. „От утре стриктно ще се съблюдава забраната за движение на каруци по централните улици” обеща комисар Илков. Пълен запис на срещата гледайте по ТВ САТ КОМ тази вечер от 20:00 часа.