сметище

Асеновградчани сигнализират за пореден път за наличието на множество нерегламентирани сметища на територията на общината.

Настъпи пролетта, природата се събуди, растат треви, цветя и храсти, но дори и те не могат да скрият и да прикрият множеството нерегламентирани замърсявания, понякога съдържащи обемни количества отпадъци, които се виждат от километри.

За такова замърсяване ни сигнализираха асеновградчани пътуващи ежедневно по пътя за село Козаново. Тук може да намерите стари автомобилни гуми, строителни отпадъци, стара техника, стъкла и много други. Малко преди да стигнете до тях пък се спирате до чешмата по пътя за параклиса „Свети Илия“ и може да видите това:

отпадъци
отпадъци

ТВ САТ КОМ изпрати запитване до общинска администрация за това дали ще се предприемат мерки по почистване на въпросните терени.

От там съобщиха, че първо ще се извърши проверка дали мястото е общинско, ако е такова, ще се предприемата мери по почистистването им. Ако мястото обаче е земеделска земя- частна собственост, ще се издири собственикът и ще се изпрати писмо, в което ще се постави срок, в който да се изчисти нерегламентираното замърсяване и собственикът да предприеме действия по предотвратяване на нерегламентирани замърсявания в последствие.

От градската управа информират още, че има множество постъпили сигнали от граждани за замърсявания на улица „Миньор” , на Моминския път, зад гробищата, в кв. „Долни Воден“. Няколко са сигналалите за замърсявания по пътя за Асеновата крепост, както и в речното корито. Към днешна дата са предприети действия по почистване около и в село Боянци, след това по улица „Миньор”, индустриална зона, Асенова крепост и всяко едно населено място, за което кметът е изпратил докладна, че има нерегламентирано замърсяване.