Каратистите от СК „Хамон” отново се представиха повече от достойно и успяха да завоюват 16 медала на провелите се Национални първенства в гр. Шумен по карате шинкиокушин за деца до 10 г., до 12 г. и до 14 г., кадети и кадетки, юноши и девойки, мъже и жени през изминалите почивни дни. Участие взеха близо 400 състезатели от 24 клуба в цялата страна.

Двадесет и двама бяха представителите от асеновградския карате клуб на състезанието в Шумен. След оспорвани битки те донесоха 16 медала, от които 2 златни, 2 сребърни и 12 бронзови. Златото за града и клуба ни спечели Елена Каленицова при кадетките и при девойките.

Елена Каленицова

Сребърните медали при юношите донесоха Джейхан Идриз и Александра Бабайкова.

Джейхан Идриз

Своя дебют на първенство от национален характер направиха четирима от тях в групата за деца до 10 г., трима от които се представиха отлично и успяха да завоюват 3 бронзови медала – Борис Узунов, Емил Пандов и Любомир Янков.

Емил Пандов

 

Борис Узунов

При мъже и жени Атанас Иванов и Венелина Симеонова достойно заслужиха своите бронзови медали.

Венелина Симеонова

Бронз при юношите завоюва и Джанет Идриз. При кадети и кадетки медали донесоха също Александра Бабайкова, Габриела Юрукова, Дениз Халил и Хавин Курд.

Хавин Курд и Исмаил Йовков

Исмаил Йовков спечели своя бронзов медал при деца до 14 г., а Денис Алимолла – при деца до 12.

Възпитаниците на СК „Хамон” – Асеновград продължават своята подготовка за предстоящото състезание в гр. Бургас в началото на месец юни.

По-подробно за състезанието гледайте тази вечер в емисията „Дневник“ по ТВ САТ КОМ от 19:30 и 22:00 ч.