СК
СК "Оками дожо"
След отличното представяне на каратеките от Спортен Клуб „Оками Дожо“ на състезанието за национална купа „Верея“, в Стара Загора, тимът от Асеновград влезе в топ 3 на най-добрите отбори, информира спортният сайт boec.bg.
На турнира по карате киокушин в края на октомври, сили премериха състезатели до 12 и до 14 годишна възраст, а асеновградчани се завърнаха с общо 9 медала – 2 златни, 3 сребърни и 4 бронзови, както ТВ САТ КОМ вече съобщи. Организатор на турнира, който се провежда от 1989 г. без прекъсване, е спортен клуб „Аскен“ (Стара Загора) и Българска карате киокушин федерация.
На състезанието с най-много медали се закичиха бургаските клубове, като Състезателите на „Сентоки“ получиха общо 14 отличия. Освен това те излъчиха и най-много титли от всички – 6 златни, 3 сребърни и 5 бронзови медала.
След тях по брой призови места се нареди друг клуб от Бургас – „Гладиатор“, който завърши с 2 първи, 3 втори и 4 трети места или общо 9 медала.
С медал по-малко, но също с две шампионски титли, завърши „Оками дожо“ Асеновград – с 2 златни, 3 сребърни, 3 бронза. По този начин тимът от Асеновград влезе в топ 3 на най-добрите отбори.