След 3 поредни победи, футболен клуб „Асеновец“ записа първата си загуба за новия полусезон. Това се случи при гостуването на асеновградския отбор на тима на „Мастер“ Бургас.
  
В морската ни столица момчетата от клуба на „Асеновец“ успяха да вкарат един гол, докато домакините реализираха 3 точни попадения. Резултатът в мача откри футболист от тима на „Мастер“, в 12- тата минута. Само 5 минути по- късно, асеновградчани успяха да отвърнат на удара и изравниха. Точен в тази среща за изравнителния гол от клуба на „Асеновец“ бе Йордан Ковачев. Така, с резултат 1:1 завърши първото полувреме. Головата разлика в съботния двубой се увеличи на 2:1, когато в 60- тата минута бе отсъдена дузпа, в полза на бургаския тим. Няколко минути преди края на срещата, пък, отново след атака, момчетата от „Мастер“ успяха да отбележат третото си точно попадение и така мачът завърши с резултат 3:1.
  
На този етап, футболен клуб „Асеновец“ си запазват 5- тата позиция във временното класиране на Югоизточната „В“ група, с общ брой точки 41.