В обект на спор и разисквания сред общинските съветници се превърна приемането на Наредбата за условията, реда и критериите за финансово подпомагане на спортните клубове и спортно-туристическата дейност в община Асеновград. На изминалата вече сесия приемането на наредбата породи дидкусия и най-вече Енко Найденов изказа своето несъгласие с редица точки от нея. По този повод той предложи част от членовете от наредбата да отпаднат изцяло, а други да бъдат променени.
Така наприемер според чл. 14 при колективните спортове точките следва да се умножат по броя на игралите в отбора състезатели, но техния брой не трябва да надвишава 12. Предложението тук бе ограничението за броя на състезателите да е 14, тъй като към момента играчите са толкова.

Найденов предложи и новите таблици, по които се определят точките за спортистите в зависимост от състезанията и класиранията им, да отпаднат и да останат тези от старата наредба, тъй като според него промените са в ущърб на децата.
Енко Найденов подчерта, че в таблиците дори има технически грешки. Но според него най-противоречиви са чл. 19-ти и чл. 20-ти от Наредбата, поради което също предложи те да отпаднат. Според първия от тях точките на всеки спортен клуб ще се умножават с коефициент 2, ако спортът е олимпийски, и с коефициент 1.2, ако той не е такъв.
В крайна сметка нито едно от предложенията на общинския съветник от групата на БСП не се прие и наредбата бе одобрена в първоначалния й вид. По този повод Енко Найденов и Мария Вълканова изказаха своето възмущение.

Повече по темата гледайте тази вечер в новинарската ни емисия от 19:30 и 22 часа.