От днес, 3 септември, до 19:00 ч. на 7 септевнри е в ход специализирана полицейска операция. Тя е насочена към безопасността на движението по пътищата.

Очаква се трафикът да е значително натоварен заради прибиращите се както от морето, така и от Гърция през предстоящите 3 почивни дни, коментира главен инспектор Лъчезар Близнаков от отдел „Пътна полиция“, ГДНП.

Създадена е организация за регулиране и подпомагане на движението на изходите на столицата и основните пътни направления в страната-ще се контролират скоростните режими, ще се следи и за недопускане на управление след употреба на алкохол и наркотични вещества, при необходимост, екипите ще бъдат в готовност за регулиране и подпомагане на движението. Ангажиран е целият наличен състав на Пътна полиция.

Със заповед на АПИ е ограничено движението на моторни превозни средства над 12 тона по автомагистралите „Тракия“, „Хемус“ и в района на Кресненското дефиле. тОВА припомни гл.инспектор Близнаков.

Предприет е много стриктен контрол на скоростта – по основните пътни направление той ще се осъществява чрез движение в транспортния поток, точките за разполагане на технически средства ще се променят динамично.

В столичната Пътна полиция също са взети необходимите организационни мерки, увери комисар Мартин Цурински, началник на отдел „Пътна полиция“ – СДВР. Утре и в събота, както и в понеделник, когато се очаква прибирането към столицата, входно-изходните артерии на София ще са наситени с екипи на Пътна полиция, които да подпомагат движението. Ще има мобилни екипи, които ще се движат в транспортния трафик и при установяване на агресивни водачи, те ще бъдат извеждани, за да не се създават предпоставки на пътно-транспортни инциденти, уточняват от МВР.

Апелът към водачите е: „Спазвайте Закона за движение по пътищата, за да не се допуснат тежки инциденти“.