Станимира Петрова вдигна Купа „Балкан“ на едноименния турнир по бокс за жени и девойки в Ботевград. Това се случва за първи път в кариерата на асеновградчанката, след като триумфира в категория до 57 килограма. На финала тя се наложи  над Каролин Вейре (Канада) с 4-1 съдийски гласа.

Освен Станимира Петрова още три български боксьорки спечелиха злато- при 48-килограмовите Еми-Мари Тодорова победи  Севда Асенова с 4-1. Габриела Димитрова пък се наложи над Елена Савелева с 3-1 в категорията до 51 килограма,а третият медал грабна Мелек Закифова.

Малко след победата, шампионката сподели на личната си страница във фейсбук: „Днес спечелих един от липсващите трофеи в колекцията ми – ?Купа “БАЛКАН”.
Изключително щастлива и удовлетворена съм!!!
Искам да благодаря на треньора ми, който е неотлъчно до мен и ме подготвя – Петър Лесов, на БФБ и президента Красимир Инински, на ММС и г-н Кралев, на БК “Ивайло Маринов”, на Българска Армия, на Община Асеновград и Община Варна и на целия екип, с който работим /треньорите в националния отбор, доктор, масажист и психолог/. Благодаря и на семейство си, приятелите и всички мои фенове!“