кампания детски зъбки

Кампания за ранна диагностика и оценка на състоянието на устната кухина при децата до 7 г. стартира в Асеновград. Инициативата се организира от Център за ранно детско развитие, съвместно с ДГ „Дружба“.

Кампанията включва проверка на състоянието на зъбите или по-специално на зъбните редици, на захапката, измененията по лигавицата и други. Тя е насочена за децата от детските градини. Предвидени са и групови занимания за малчуганите на тема „Моето зъбче – здраво и силно“. Участието в инициативата е напълно безплатно.

На телефони 0878 110 513 и 0878 110 515, може да се получи допълнителна информация за кампанията, както на имейла на Центъра за ранно детско развитие в града: crdr_asenovgrad@abv.bg и на място на адрес – квартал „Запад“, улица „Георги Ковачев“ №13.

Първоначално ще се приемат заявки на желаещите деца за участие в кампанията, след което ще се направи и диагностиката. До момента има повече от 30 желаещи деца, които ще се включат. Реализирането на дейността стартира от днес и ще продължи до 15.04.22 г.