Site icon Телевизия ТВ САТ КОМ

Стартира лятната програма „Ваканция в библиотеката“

За девета поредна година в Градската библиотека в Асеновград ще стартира лятната програма „Ваканция в библиотеката”.

В момента кипи усилена и трескава подготовка за предстоящото откриване на 02.07.2019 г. (вторник) от 10:00 часа във фоайето на библиотеката.
Интересът към лятната програма е много голям, като подадените заявления само в библиотеката са над 100.

Програмата ще се проведе в периода от 02.07.2019 г. до 15.09.2019 г.
Занимания ще има всеки вторник и четвъртък.
Вторник от 10:00 до 12:30 часа.
Четвъртък от 10:00 до 13:00 часа.
Тази година акцент в лятната програма ще е запознаването на децата с различни професии и значението, което имат в живота на хората, които ги практикуват.

Предвидени са срещи с учител, музеолог, банкер, полицай, дентален лекар, лекар, фармацевт, пожарникар, фотограф, еколог, ИТ-специалист, кикбоксьор и адвокат.
Децата ще се запознаят и с моделството и защо тази професия е доста актуална напоследък.
Също така ще имат възможност да рисуват, да пеят, да танцуват, да решават кръстословици, ребуси, да правят макети от рециклирани материали (капачки, клечки за уши, клечки за балони, копчета), ще има арт-работилници, декупаж и др. Ще се четат откъси от любими книжки.
За първа година ще се разиграе и песенния конкурс „Евровизия”.
На 03.09.2019 г. е предвидено химическо шоу с преподавателя от Химическия факултет на ПУ „Паисий Хилендарски” д-р Йордан Стремски.
Директорката на библиотеката г-жа Милена Марковска и тази година ще покаже тайните на българската бродерия и шевица.
Всеки четвъртък ще е любимата рубрика „Гласът на публиката”, където участниците ще покажат своите извивки на тялото, танцови умения, ритмичност, артистичност и певчески умения. За най-добрите са осигурени награди.
Детският отдел е изключително щастлив, защото в лятната програма се включват и деца, които живеят в чужбина, но лятото гостуват в Асеновград при своите баба и дядо. Очакват се гости от САЩ, Полша, Франция, Италия, Великобритания и др. европейски страни.

Целият екип на библиотеката с огромно вълнение очаква началото на лятната програма и се надява, че и тази година децата ще си прекарат  щуро, пъстро и забавно лято,
Програмата е безплатна за всички деца.

Exit mobile version