Централната избирателна комисия обяви списъците с новите парламентаристи в 50-то Народно събрание. От 17-ти Многомандатен избирателен район в Парламента ще отидат 11 души.

Трима от 11-те ще изпрати Коалиция „ГЕРБ – СДС“, които получиха най-голяма подкрепа в област Пловдив. Това ще са: Цвета Караянчева, Младен Шишков и д-р Иван Червенков.

Двама ще са представителите на Партия „Възраждане“ – Кръстьо Врачев и Димитър Гюрев.

„Движението за права и свободи“ също ще изпрати в новия парламент двама души от 17-ти МИР. Това са лицата – Рамадан Аталай и Ердуан Мехмед.

Избирателите от област Пловдив отредиха по един представител в Парламента да имат Политическа партия „Има такъв народ“, „БСП за България“,  Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ и политическа партия „Величие“ . „Има такъв народ“ ще бъде представена от Станислав Балабанов.

От „БСП за България“ в 50-то Народно събрание ще отиде Веска Ненчева.

Десетият парламентарист е Катя Панева от Коалиция  „Продължаваме промяната – Демократична България“.

ПП „Величие“ ще е представена от Дарин Георгиев.

Президентът на България – Румен Радев насрочи първото заседание на 50-тия парламент за 19-ти юни /сряда/. Тогава новите 240 депутата, в това число и изброените по-горе, ще положат клетва.  С полагането на клетва на новите парламентаристи, предишното 49-то Народно събрание ще бъде разпуснато.