От стартирането на предизборната кампания са получени общо 1176 сигнала за нарушаване на изборното законодателство и политическите права на гражданите. Това информират от МВР. Сигналите са от 14 октомври до настоящия момент, като повечето от тях са свързани с купуване на гласове в полза на политически партии и коалиции. Едва 75 са за неправомерна агитация, 19 са за корпоративен вот, 3 – за унищожаване на имущество и други.

От МВР още веднъж заявяват, че засега изборният процес протича нормално, без инциденти, както и че криминогенната обстановка в страната е спокойна. Посочва се, че за обезпечаване на обществения ред, сигурността и законосъобразността преди и по време на изборния ден в охраната на избирателните секции в страната участват близо 16 000 служители на Министерството на вътрешните работи.

Съставени са близо 8900 предупредителни протокола, най много от тях – почти 2900, са от ОДМВР Пловдив, на второ място по този показател е Бургас – 1089, следват Благоевград – 760 и СДВР – 665. Образувани са и общо 185 досъдебни производства, 153 от които – против политическите права на гражданите.