Обхватът на проект „Работа” през 2018 г. ще бъде разширен в сравнение с пилотното изпълнение на програмата от миналата година.От Агенцията по заетостта информират, че освен продължително безработни сега в проекта ще се включат и неактивни лица, които ще бъдат активирани от наети към съответните общини специалисти. Участващите в програмата ще бъдат наемани на пълно или непълно работно време (най-малко 4 часа на ден) за период до 12 месеца и ще получават възнаграждение равно на минималната заплата. По заявка на работодателя може да бъде осигурен и наставник, който също ще е част от целевата група на проекта, уточняват още от Агенцията.

Близо 9 700 безработни и неактивни лица ще бъдат наети при реализацията на тазгодишния проект, за който е определен бюджет в размер на 80 млн. лв., осигурени по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на ЕС..

Приемът на документи по проект „Работа” ще се извършва в бюрата по труда в страната до 9 март 2018 г. Включително. Има възможност за подаване и на електронни заявки на официалния сайт на Агенцията по заетостта, където може да бъде намерена и по- подробна информация за проекта.