Независимо, че следват доста почивни дни покрай празниците, от Електроразпределение Юг са създали организация за отчитане на електромерите по редовен месечен график. В случай че, поради отсъствие на клиентите по време на празничните дни, няма осигурен достъп до онези електромери, които са в границата на имота, отчетниците ще оставят съобщение, как хората могат да се свържат с дружеството за уговаряне на посещение в удобно за тях време. Така се „цели спазване на изискванията на Правилата за измерване на количеството електрическа енергия и запазване интереса на клиентите“, казват от енергодружеството. Посочва се, че и сега във фактурата за електроенергия има информация за продължителността на отчетния период, за количеството консумирана електроенергия, за срока на следващо отчитане, на следващо плащане, както и телефонен номер за връзка с дружеството.
От EVN припомнят, че декември се характеризира с повишена консумация на ток, особено по време на коледните и новогодишните празнични дни. Предпоставка за по-висока консумация на електроенергия са и по-ниските температури през този месец. „В тази връзка всеки клиент следва да обърне внимание на начина си на потребление, което би дало директно отражение в стойността на неговата фактура за електроенергия“, заявяват от дружеството.

Става ясно и че над 70 дежурни екипа на Eлектроразпределение Юг са в готовност да реагират при необходимост в случаи на аварии по време на празничните дни. „В дружеството по места са доставени техника, инструменти и материали. Дежурните екипи поддържат връзка с денонощно функциониращия диспечерски център на Eлектроразпределение Юг за управление на електроразпределителната мрежа.“